ГоловнаПолітика

Порошенко змінив вінницького губернатора

Замість Анатолія Олійника керувати областю буде Валерій Коровій

Порошенко змінив вінницького губернатора
Фото: vinnitsa.info

Президент Петро Порошенко звільнив голову Вінницької обладміністрації Анатолія Олійника і призначив на цю посаду Валерія Коровія.

Про це йдеться в указах №№113 і 114 від 27 лютого.

Коровій народився 10 листопада 1964 року в Вінниці. З 2000 по 2006 рік Коровій був заступником голови Вінницької обладміністрації, з 2006 по 2010 рік - першим заступником голови. З липня 2011 року був заступником мера Вінниці.

Олійник обіймав посаду вінницького губернатора з березня 2014 року. Його відставки вимагали протестувальники, які захопили будівлю обласної держадміністрації на початку грудня.

У суботу Порошенко перебуває з робочою поїздкою у Вінницькій області.

Як повідомляє прес-служба президента, представляючи Коровія, Порошенко відзначив необхідність налагодження діалогу влади і суспільства для забезпечення стабільної політичної ситуації в регіоні. При цьому він згадав інцидент із захопленням ОДА: "Вінницька область, незважаючи на прикрий інцидент, який тут же підхопили російські телеканали, знайшла в собі сили стабілізувати політичну ситуацію. Це - моє перше завдання: діалог із суспільством і народом. Такий діалог нам потрібен, як повітря".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram