ГоловнаПолітика

Порошенко, Яценюк і Турчинов відреагували на вбивство Нємцова

Президент США вимагає знайти винних

Порошенко, Яценюк і Турчинов відреагували на вбивство Нємцова
Фото: EPA/UPG

Керівництво України вважає шокуючим вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

"Шок. Бориса убили. Важко в це повірити. Пам'ятаю його усмішку, його сміливі ідеї. Один з небагатьох, кого можна назвати другом. Він був містком між Україною та Росією. Пострілом убивць це зруйновано. Думаю, не випадково. Не маю сумніву, вбивці будуть покарані. Рано чи пізно. Світла пам'ять...", - написав у фейсбуці президент України Петро Порошенко.

"Патріот Росії і, водночас, великий друг України. Таким був і саме таким залишиться в нашій пам’яті Борис Нємцов. R.I.P.", - у свою чергу, написав прем'єр Арсеній Яценюк.

Співчуття секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова оприлюднено на сайті РНБО.

"Співчуття рідним та близьким Бориса Нємцова. Я його добре знав. Борис був неординарною, сміливою та відвертою людиною. Таким він і залишиться в нашій пам'яті. Росія втратила ще одну видатну особистість, яка відмовилась жити на колінах", - йдеться в повідомленні.

Президент США Барак Обама зажадав від Росії провести невідкладне розслідування.

"Президент США: Сполучені Штати засуджують жорстоке вбивство Бориса Нємцова. Ми закликаємо російський уряд провести невідкладне, неупереджене і транспарентне розслідування і домогтися того, щоб винні були притягнуті до відповідальності", - йдеться в повідомленні на сторінці РНБ в твіттері.

Нагадаємо, 55-річного Бориса Нємцова вбили в Москві в ніч проти 28 лютого. Невідомі, які проїжджали повз на білому автомобілі, вистрілили йому в спину сім разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram