ГоловнаПолітика

ЄС переглядає санкції щодо соратників Януковича

Обмеження можуть зняти з Дмитра Табачника, Олени Лукаш, Ігоря Калініна, Олексія Азарова, Сергія Клюєва і Віктора Януковича-молодшого

ЄС переглядає санкції щодо соратників Януковича

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу вже проводять консультації щодо списку санкцій наближених до екс-президента Віктора Януковича осіб.

На думку експертів, оскільки деяким особам зі списку санкцій ЄС за рік навіть не оголосили про підозру в Україні, це може бути підставою для зняття з них санкцій, повідомляє DW.

За інформацією народного депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма, 20 січня Європейська служба зовнішньополітичної діяльності надіслала в уряд і правоохоронні органи України листа з попередженням про зняття санкцій з низки колишніх українських чиновників та їхніх родичів.

Як зазначив колега Найєма по парламентській фракції Сергій Лещенко, пощастити може тим учасникам списку санкцій ЄС, кому протягом року Генпрокуратура так і не висунула підозру.

"Йдеться зокрема про екс-міністра освіти Дмитра Табачника, екс-міністра юстиції Олену Лукаш, екс-радника Януковича Ігоря Калініна, а також сина екс-прем'єра Олексія Азарова, нардепа і брата екс-секретаря РНБО Сергія Клюєва. Крім того, може бути мова і про Віктора Януковича-молодшого", - йдеться в повідомленні.

Експерти і політики бачать різні причини того, чому Генпрокуратура не надто швидко розслідує справи проти оточення Януковича. На думку Лещенка, однією з причин є складність зі збором доказів, адже багато причетних осіб встигли сховатися від правосуддя.

Нагадаємо, в липні 2014 року екс-президент Віктор Янукович направив до суду Європейського союзу позов з вимогою скасувати санкції, введені Брюсселем щодо нього та його двох синів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram