ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов втратив контроль над телекомбізнесом у Криму

Vega позбулася управління над своїм устаткуванням на півострові

Ахметов втратив контроль над телекомбізнесом у Криму
Vega Telecom

25 лютого телекомунікаційна група Vega, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, втратила оперативний контроль і управління над усіма майданчиками оператора в Криму - Сімферополі, Євпаторії та Ялті.

Як повідомляє прес-служба компанії, це відбулося "внаслідок несанкціонованого втручання третіх осіб".

Станом на 26 лютого контролю Vega також нема.

"Сформована ситуація ставить під загрозу подальшу діяльність телекомунікаційної групи Vega в Криму", - сказано в повідомленні.

Оператор розцінює взяття під оперативне управління та контроль свого обладнання з боку невідомих осіб як незаконне посягання на приватну власність.

Нагадаємо, 10 лютого Vega втратила контроль над телекомунікаційним обладнанням у Севастополі. Як стало відомо пізніше, контроль над активами та обладнанням у місті перейшов до "державного унітарного підприємства Севастополя "Севастополь телеком".

11 лютого окупаційна влада Крыму націоналізувала місцеві відділення "Укртелекому" і "ТриМобу". Ці компанії також належать Ахметову.

Група Vega - один з найбільших представників українського ринку фіксованого зв'язку. Vega займає провідні позиції на ринку України в сегменті надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу до мережі Інтернет і передачі даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram