ГоловнаПолітика

У Рівному заборонили продавати російські товари

Рівняни закликали Раду наслідувати їхній приклад

У Рівному заборонили продавати російські товари
Фото: Виталий Головин

Рівненська міська рада в четвер заборонила продавати на території міста товари російського походження на час проведення антитерористичної організації. За такий проект рішення проголосували 36 депутатів, повідомляє УНІАН.

В ухваленому документі сказано, що Україна є об'єктом військової агресії з боку Російської Федерації, яку вона здійснює зокрема через підтримку масштабних терористичних атак - таких як обстріл маршрутки під Волновахою або житлових кварталів у Маріуполі та Краматорську.

Рівненські депутати зазначають, що такі дії РФ дозволяють вводити проти неї санкції. "Статтею 4 закону України "Про санкції" передбачено, що одним із видів санкцій є обмеження торгових операцій. Рівненська міська рада просить Верховну Раду України внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції про заборону продажу товарів держави-агресора на території України на час проведення антитерористичної операції", - сказано у зверненні Рівненської міськради, яке вона скерувала у Верховну Раду.

Не чекаючи на рішення парламенту, рівненські депутати ввели місцеву заборону на російські товари в усіх магазинах будь-якої форми власності.

Нагадаємо, наприкінці січня Верховна Рада визнала Росію країною-агресором. У Кабміні після цього заявили, що Україна ввела санкції проти 160 російських компаній, але їхнього списку так і не оприлюднили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram