ГоловнаПолітика

Суддя Царевич прийшла на допит у прокуратуру

Щодо судді Печерського суду порушено справу за арешти автомайданівців

Суддя Печерського райсуду Оксану Царевич, яка вчора відмовила в арешті Олександра Єфремова, сьогодні прийшла на допит до прокуратури Києва.

За словами прес-секретаря прокуратури Олени Яхно, Царевич, яка тиждень ховалася в нарадчій кімнаті, вирішила сама з'явитися у прокуратурі.

"Суддю Царевич викликають на допити, вона перебуває під підозрою в тому, що навмисно ухвалювала неправосудні рішення у справах про адміністративні правопорушення щодо учасників Автомайдану. Її дії кваліфіковано за частиною 2 статті 375 КК - це ухвалення завідомо неправосудного рішення. Санкції статті передбачають покарання до 8 років позбавлення волі", - цитує Яхно агентство "Укрінформ".

Фото: facebook.com/sodel.vlad

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор Віктор Шокін попросив Верховну Раду дати згоду на затримання та арешт суддів Печерського районного суду Києва Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Їхні дії кваліфіковано за ч.2 ст.375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу, що загрожує 8 роками ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram