ГоловнаПолітика

Єрусалимський патріарх помолився за Україну

Теофіл III зустрівся з українським депутатом

Патріарх Єрусалимський Теофіл III провів молитву біля Святої могили у церкві Гробу Господнього за невинних жертв терористичного акту в Харкові.

Про це йдеться в листі Патріарха Теофіла III народному депутату України, голові Українського міжконфесійного форуму Олександру Фельдману, пише Gazeta.ua.

"Я, як харків'янин, звернувся з проханням до Патріарха помолитися за всіх загиблих у теракті в Харкові, за одужання всіх поранених, за мир в Україні", - розповів депутат.

"Ми молимо Господа нашого Ісуса Христа про мирне вирішення цього конфлікту і за всі невинні життя, які стали жертвами цього кривавого протистояння, а також про швидке одужання поранених і якнайшвидше повернення біженців до своїх домівок. Ми підтримуємо будь-які зусилля спрямовані на відновлення злагоди, миру і гармонії в Україні", - йдеться у листі Патріарха.

За словами Олександра Фельдмана, сьогодні відбулася його зустріч із Патріархом Теофілом III, під час якої Патріарх акцентував на необхідність церковної єдності в Україні.

"У момент розколу церков об'єднати людей складно. Треба збиратися і шукати шляхи об'єднання церкви", - підкреслив Патріарх.

Олександр Фельдман перебуває в Ізраїлі, де зустрічається з політиками, бізнесменами та меценатами, обговорюючи питання всебічної підтримки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram