ГоловнаПолітика

Посол США: сепаратистами командують ЗС РФ

Слідом за Джоном Керрі Джеффрі Пайєтт виступив з дуже різкою заявою

Посол США: сепаратистами командують ЗС РФ
Фото: www.day.kiev.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що сепаратисти у Східній Україні фактично є продовженням російських збройних сил.

"Після серпня Росія зміцнила свій контроль над сепаратистами, усунувши проблемних сепаратистських лідерів, які відмовлялися виконувати накази.

Сепаратисти у Східній Україні зараз фактично є продовженням російських збройних сил й інструментом державної могутності Росії. ЗС РФ також створили у Східній Україні потужну командну структуру, від російських генералів, які контролюють воєнні дії, до молодших офіцерів", - написав він у своєму твіттері.

Російські військові, пише він, брали участь у нещодавніх нападах на Вуглегірськ і Дебальцеве.

"Російський персонал здійснює зв'язок, збір розвідданих, оперативне керівництво, а також коригування артвогню", - додав Пайєтт.

Нагадаємо, у вівторок держсекретар США Джон Керрі заявив, що Росія систематично перекручує факти і бреше про свої дії в Україні "у вічі йому і у вічі іншим людям, і неодноразово". За його словами, Росія розгорнула "приголомшливу, відкриту, масовану кампанію пропаганди", небачену з найгірших часів холодної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram