ГоловнаПолітика

Країни "нормандської четвірки" виступили за розширення повноважень місії ОБСЄ

Глави МЗС погодили спільну заяву

Країни "нормандської четвірки" виступили за розширення повноважень місії ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) виступили за повне дотримання умов Мінських домовленостей, а також розширення повноважень моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Заяву зачитали міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус і глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер-Штайнмаєр за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", що відбулася сьогодні в Парижі, інформує видання "Апостроф".

"Ми закликаємо до повного і беззастережного виконання Мінських домовленостей. Отже, на Донбасі мають ввести режим припинення вогню, а важкі види озброєнь - відвести. Ми виступаємо за розширення повноважень моніторингової місії ОБСЄ в Україні, в тому числі за продовження мандата місії, збільшення її фінансування, а також допуск співробітників місії в зону виведення озброєнь на сході України", - зачитав заяву Лоран Фабіус.

Нагадаємо, за Мінським угодами на ОБСЄ покладено контроль за дотриманням режиму припинення вогню і відведенням озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram