ГоловнаПолітика

Німецьким лікарям дозволили відвідати Савченко

Від початку голодування льотчиця схудла вже на 17 кг

Німецьким лікарям дозволили відвідати Савченко
Фото: twitter.com/mark_feygin

Лікарям з Німеччини дозволили відвідати в російському СІЗО українську льотчицю Надію Савченко, яка голодує на знак протесту проти свого ув'язнення вже 73 дні поспіль.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що надзвичайно стурбоване станом здоров'я Савченко. За повідомленнями, від початку голодування вона схудла вже на 17 кг, пише Російська служба Бі-бі-сі.

Берлін також висловив невдоволення виконанням режиму припинення вогню на сході України. Як українська сторона, так і сепаратисти заявляють про продовження обстрілів.

У Берліні закликали Москву використовувати весь свій вплив на сепаратистів для встановлення перемир'я.

Раніше учасник громадської спостережної комісії Валерій Борщов повідомив, що у Савченко внаслідок голодування вже почалися проблеми з роботою деяких органів.

Раніше Савченко вимагала, щоб її обстежив міжнародний консиліум лікарів. Адвокат льотчиці повідомив, що вона не довіряє медикам ФСВП і німецьким "фахівцям з голоду", саме так відрекомендувалися німецькі медики, які обстежували її раніше. Савченко повідомила, що вони тільки зробили ультразвук, а свій висновок так і не надали ні їй, ні адвокатам.

Нагадаємо, в ООН закликали Росію звільнити Савченко.

Згідно з рішенням московського суду арешт Савченко продовжено до 13 травня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram