ГоловнаПолітика

ГПУ встановила всіх беркутівців, які брали участь у розстрілі Майдану

Прокуратура повідомила про підозру ще 20 бійцям так званої "чорної роти"

ГПУ встановила всіх беркутівців, які брали участь у розстрілі Майдану

Установлено особи всіх бійців спецпідрозділу "Беркут", які брали участь у розстрілі мітингувальників на Євромайдані торік узимку.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за результатами проведеного спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України комплексу слідчих і розшукових дій встановлено всіх бійців роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України в місті Києві, які брали участь у розстрілі протестувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ зазначають, що крім раніше затриманих двох бійців і командира "Беркута", 23 лютого 2015 року повідомлено про підозру ще 20 бійцям так званої "чорної роти" за ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України ("перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств і замахів на вбивства кількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб, втрата табельної зброї").

Нагадаємо, раніше повідомлялося про затримання 23 лютого двох екс-беркутівців. Решту оголосили в розшук, винесено постанови суду про їх затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу.

За результатами понад 20 обшуків, проведених одночасно в Києві та шести областях, а також інших слідчих і процесуальних дій отримано додаткові дані причетності зазначених осіб до інкримінованих злочинів. Слідство триває.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала до суду матеріали справи стосовно двох екс-беркутівців - Павла Аброськіна та Олександра Зінченка. Засідання Апеляційного суду у їх справі призначено на вівторок, 24 лютого. Ще один колишній беркутівець, командир роти Дмитро Садовник, утік з-під домашнього арешту торік восени і з того часу перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram