ГоловнаПолітика

Миротворча місія стане "краш-тестом" для ООН, - Клімкін

У МЗС сподіваються, що держави-члени ООН підтримають запит України про надання допомоги

Миротворча місія стане "краш-тестом" для ООН, - Клімкін
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін озвучив пропозицію до ООН розгорнути миротворчу операцію в Україні для підтримки миру.

Про це він заявив під час дебатів у Раді Безпеки Організації, передає Укрінформ.

"Ми вважаємо можливим запрошення ООН розгорнути миротворчу операцію в Україні. Ця ініціатива жодним чином не суперечить Мінським домовленостям. Навпаки, ми вважаємо, що така операція є незамінним інструментом, щоб нарешті допомогти реалізувати ці домовленості і домогтися поновлення миру", - заявив голова українського МЗС.

При цьому він висловив сподівання, що держави-члени ООН і, насамперед, Радбезу "підтримають такий запит про надання допомоги".

Він висловив думку, що це стане "справжнім "краш-тестом" для того, щоб бачити, наскільки ООН здатна підтримувати міжнародний мир і безпеку".

Нагадаємо, Президент Порошенко раніше закликав ввести миротворців ООН на південний схід України, зазначивши, що найкращим форматом миротворчих сил була б поліцейська місія ЄС.

На думку експертів, введення миротворців займе щонайменше півроку. Разом з тим, в ООН поки що не надходив запит про направлення миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram