ГоловнаЕкономікаБізнес

Стали відомі кандидати на пост голови "Укрзалізниці"

УЗ очолить топ-менеджер великої компанії

Стали відомі кандидати на пост голови "Укрзалізниці"
Фото: telegraf.com.ua

Міністр інфраструктури затвердив фінальну трійку кандидатів на пост глави "Укрзалізниці". Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, ними стали Діна Немирович, Євген Ромащин і Даніел Валк.

Немирович - фінансовий директор фармацевтичної компанії "Фармак" Філі Жебровської. Раніше вона також працювала в правлінні компанії "Укрпластик", була партнером аудиторської компанії "Делойт", менеджером аудиторської компанії Ernst&Young, аудитором у фірмі "Вежа", економістом в КМДА. Має MBA Единбурзької бізнес-школи при університеті Геріот-Ватта. Вільно володіє англійською мовою.

Ромащин - гендиректор машинобудівної корпорації Corum Group Ріната Ахметова. Раніше працював директором вугільного дивізіону і фінансовим директором ДТЕК, був фінансовим директором "Карельського окатишу", експертом із зовнішніх інвестицій "Північ-Сталі", керівником відділу і економістом в "Будматеріали-Тулачермет". Навчався в Тульському державному університеті. Вільно володіє англійською мовою, українською не володіє.

Валк - гендиректор північноамериканського відділення корпорації "Інтерпайп" Віктора Пінчука. Раніше очолював правління заводу "Дніпроспецсталь", був гендиректором дистриб'ютора продукції "Інтерпайп" у Швейцарії, працював у "Сибірсько-уральській алюмінієвій компанії", торговій компанії Marco International. Навчався в Колумбійському університеті та Університеті Нью-Йорка. Вільно володіє англійською, французькою, іспанською, російською мовою, івритом. Українською не володіє.

Нагадаємо, що до складу експертної групи, яка вибирала кандидатів на пост глави УЗ, входили представники міністерства і компаній Talent Advisors, ЕBS і Deloitte. Остаточне рішення про призначення прийме міністр інфраструктури після співбесіди з кожним фіналістом.

Посада гендиректора УЗ вакантна після звільнення Бориса Остапюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram