ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав повернути мера Запоріжжя на роботу

Президент вважає, що Сінові недовго мерствувати

Порошенко зажадав повернути мера Запоріжжя на роботу
Фото: facebook.com/alexandrsyn

Президент Петро Порошенко зажадав повернути мера Запоріжжя Олександра Сіна на робоче місце. На його думку, "волонтерство" Сіна в зоні АТО - це гра на публіку.

Про це він сказав під час візиту в Запоріжжя, де сьогодні представляв нового губернатора регіону Валентина Резніченка, повідомляє Z-city. "Якби ви запитали в мене як я ставлюся до того, що чоловік бере в руки зброю і їде захищати Україну, я сказав би, що він мужня людина. Коли є підозри, що це вдавання, ставлюся до такого негативно. Але це не справа президента давати оцінку міському голові. У Запоріжжі через кілька місяців відбудуться місцеві вибори, в тому числі і вибори міського голови. Я думаю, що голова ОДА знайде можливість запросити міського голову найближчим часом і повернути його до виконання обов'язків, дати можливість відповісти на ті запитання, які до нього є", - сказав президент.

Нагадаємо, мер Запоріжжя на початку лютого взяв відпустку на місяць і заявив, що їде в зону АТО. Згодом він повідомив, що працює там волонтером: "Допомагаю вирішувати побутові питання, питання ремонту техніки. Ніяких статусів, пільг тощо... У бойових діях участі не беру".

При цьому в місцевій прокуратурі вважають, що Сін утік від повісток, оскільки мер проходить у кількох кримінальних справах про організацію масових заворушень, зловживанні владою та грубому порушенні законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram