ГоловнаПолітика

У Європарламенті 23-24 лютого обговорять питання введення миротворців в Україну, - євродепутат

За словами Хармс, не можна бути одночасно проти постачання зброї і введення миротворчої місії

У Європарламенті 23-24 лютого обговорять питання введення миротворців в Україну, - євродепутат
Ребекка Хармс
Фото: http://ukr.obozrevatel.com

Депутат Європарламенту, голова фракції зелених Ребекка Хармс повідомила журналістам у Харкові, що на початку наступного тижня в Європарламенті пройдуть консультації щодо ситуації в Україні, яка загострилася після підписання нових мінських угод.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У понеділок і вівторок у нас будуть консультації, такі переговори щодо того, що відбувалося в Україні минулого тижня. Передбачається важлива дискусія в рамках підготовки спільної позиції щодо миротворчої місії ООН в Україні, вона буде готуватися в понеділок", - сказала Хармс.

За її словами, якщо європарламентарі не підтримають пропозицію Президента України Петра Порошенка щодо залучення миротворчої місії ООН, то "мої колеги мають сказати, якою взагалі може бути альтернатива".

"Що досі взагалі впливало на позицію країн Євросоюзу, це те, що вони не хотіли відкрито вступати в пряму конфронтацію з Російською Федерацією. Але не можна бути одночасно проти постачання зброї і введення миротворчої місії", - зазначила Хармс.

Депутат Європарламенту впродовж останніх днів відвідала низку міст Донецької області, серед яких Слов'янськ, Артемівськ та інші. Там вона зустрічалася з військовими, лікарями та вимушеними переселенцями, щоб розпитати про їхнє бачення вирішення військового конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram