ГоловнаПолітика

СБУ рекомендувала заборонити акредитацію 110 російських ЗМІ

Представництва російських ЗМІ в Україні до списку не увійшли

СБУ рекомендувала заборонити акредитацію 110 російських ЗМІ
Фото: lanet.ua

СБУ підготувала список рекомендованих до заборони акредитації в Україні російських засобів масової інформації, який доручила скласти Верховна Рада.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на правоохоронні органи.

"Тут понад 30 телеканалів, радіостанції, інформагентства російські практично всі. Загалом близько 110 позицій. Телеканали "Россия", НТВ, Russia Today, LIfeNews, "Звезда", ОРТ, ТВЦ, Рен-ТВ, РБК... З інформагентств ТАСС, РІА "Новости", РБК - практично всі", - повідомило джерело видання.

Ці ЗМІ, за експертною оцінкою СБУ, заангажовано подають інформацію про ситуацію в Україні. При цьому представництва російських ЗМІ в Україні до списку не увійшли.

"Представництв українських немає. Тільки ті, які зареєстровані в Росії... Ухвалювалося рішення на основі експертної оцінки, на основі того, хто що пише", - повідомило джерело видання.

Тепер список направлено до апарату Верховної Ради.

Нагадаємо, 12 лютого Верховна Рада ухвалила постанову (№ 1853) "Про тимчасове призупинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України". Згідно з постановою, перелік ЗМІ, яким буде відмовлено в акредитації, має визначити СБУ, а практичне виконання постанови покладено на Кабмін, Міністерство закордонних справ та інші органи центральних органів виконавчої влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram