ГоловнаПолітика

ГПУ почала переслідувати кримських депутатів і прокурорів

Щонайменше підозрювані не зможуть в'їхати в Україну і країни Заходу

ГПУ почала переслідувати кримських депутатів і прокурорів
Фото: uagolos.com

Генеральна прокуратура України почала кримінальне провадження стосовно 413 колишніх працівників прокуратури АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Як повідомляється на сайті ГПУ, ці працівники перейшли на роботу в незаконно створену прокуратуру Криму.

Нині виконується комплекс слідчих дій, спрямованих на отримання достатніх доказів провини кожного працівника прокуратури.

Санкція ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 15 років.

Крім того, як повідомляється на сайті ГПУ, головний військовий прокурор оголосив про підозру голові Севастопольської міської ради Юрієві Дойникову. Його звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (співучасть у насильницькій зміні конституційного ладу в Україні), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (співучасть у зміні меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 1 ст. 255 (участь у злочинах, скоєних злочинною організацією) КК України.

У цьому кримінальному провадженні перевіряють провину кожного депутата Верховної ради Криму і Севастопольської міської ради, які брали участь у скоєнні цих злочинів.

Нагадаємо, 13 лютого Верховна Рада прийняла звернення до генпрокурора з проханням притягнути до відповідальності депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та Севастопольської міськради.

Автор проекту постанови Антон Геращенко мотивував його внесення тим, що кримські депутати "їздять по Україні, розвивають свій бізнес... користуються закордонними паспортами України для поїздок по закордонах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram