ГоловнаПолітика

Плотницький підписав мапу відведення важкого озброєння

У п'ятницю очікується підписання мапи Олександром Захарченком

Плотницький підписав мапу відведення важкого озброєння
Фото: novoross.info

Україно-російський спільний центр контролю за припиненням вогню 19 лютого погодив мапу відведення важкого озброєння на Донбасі, документ уже підписав ватажок ЛНР Ігор Плотницький.

Про це "Українській правді" розповів співголова центру від України, представник Генштабу Олександр Розмазнін.

У п'ятницю очікується підписання карти ватажком ДНР Олександром Захарченком.

"Я як голова українського центру після дозволу керівництва теж підпишу", - сказав Розмазнін.

Нагадаємо, підписаним у Мінську Комплексом заходів на виконання Мінських домовленостей передбачено відведення всього важкого озброєння обома сторонами на однакову відстань із метою створення зони безпеки завширшки щонайменше 50 км один від одного для артилерійських систем калібру 100 мм і більше; зони безпеки завширшки 70 км для РСЗВ; завширшки 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка У").

Українські війська повинні відвести озброєння від фактичної лінії зіткнення. Збройні формування ДНР і ЛНР - від лінії зіткнення згідно з Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Відведення важкого озброєнь мало розпочатися щонайпізніше наступного дня після припинення вогню і завершитися протягом 14 днів. Цьому процесу повинна сприяти ОБСЄ за підтримки Тристоронньої контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram