ГоловнаПолітика

Звільнено директора Держслужби зайнятості

Розенко звинуватив чиновника в неефективності

Звільнено директора Держслужби зайнятості
Фото: ukrnews24.com

Директора Державного центру зайнятості Юрія Харченка звільнили з посади за нездатність працевлаштувати переселенців і неефективне використання державних коштів.

Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко у фейсбуку. "За рік з більш ніж мільйона зареєстрованих переселенців із Донецької та Луганської областей працевлаштовано лише 3,8 тис. наших співгромадян. Не розроблено адекватну стратегію й елементарний план роботи ДСЗ із переселенцями, люди залишилися по суті сам на сам із проблемами свого працевлаштування", - повідомив він.

"Крім цього, поки в країні тривають бойові дії, величезні проблеми зі своєчасною виплатою соціальних допомог, пенсій, зарплат, у тому числі і допомоги з безробіття, Державна служба зайнятості безсоромно витрачала кошти на буфетне обслуговування, автомийку автомобілів, придбання керамічних горняток, техніки, що стоїть на складах, обслуговування акваріума. Це неприйнятно", - обурився Розенко.

Нагадаємо, що показник офіційного безробіття в Україні, що включає тих, хто зареєструвався в центрах зайнятості, становить трохи більше за 2%, при тому що реальний перевищує 9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram