ГоловнаПолітика

Аваков просить розформувати Печерський суд

Останньою краплею, за словами міністра, стало затягування справи Єфремова

Аваков просить розформувати Печерський суд
Фото: apostrophe.com.ua/Владислав Содель

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступає за розформування Печерського районного суду Києва.

"Спостерігаю брудний "возьянс" у справі Єфремова... Звернувся до Президента України, до Верховного Суду - і зараз говорю про це публічно - не тільки від себе, від міністра, впевнений - від більшості українців: Печерський суд необхідно розформувати. Неможливо мотивувати оперативників робити свою роботу, коли суд раз за разом "вирішує питання" і випускає негідників", - написав Аваков у Facebook.

Він додав, що має намір негайно перереєструвати офіс МВС в іншому районі - таким чином усі справи слідчого управління МВС перейдуть до іншого суду.

Як повідомлялося, у четвер Печерський районний суд Києва переніс на 23 лютого розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому депутатові Верховної Ради, екс-голові фракції Партії регіонів у Раді 7-го скликання Олександру Єфремову.

Нагадаємо, 14 лютого ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова.

16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Учора стало відомо, що за Єфремова внесено заставу, але ГПУ висунула йому нові звинувачення, зокрема, в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Сам Єфремов вважає кримінальне провадження проти нього надуманим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram