ГоловнаПолітика

Дебальцеве стало ляпасом Росії в обличчя Європи, - Єлісєєв

Україна закликає Євросоюз прокинутися і зробити все для того, щоб зупинити війну, заявив представник України при ЄС

Дебальцеве стало ляпасом Росії в обличчя Європи, - Єлісєєв
Фото: www.rferl.org

Ситуація довкола Дебальцевого є ляпасом в обличчя демократичній мжнародній спільноті і особливо Євросоюзу.

Про це заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю Sky News, повідомляє "Європейська правда".

"Ми сподіваємося на підтримку ЄС, тому що те, що трапилося біля Дебальцевого, це було щось на кшталт ляпаса в обличчя демократичної міжнародної спільноти, зокрема ЄС", - сказав він.

Єлісєєв зазначив, що війна в Україні - це, фактично, "відкрита неоголошена війна на кордоні з ЄС".

"Ми закликаємо Європейський Союз прокинутися і зробити все можливе для того, щоб зупинити кровопролиття і зупинити війну", - підкреслив він.

За словами Єлісєєва, не можна допустити, щоб мирні переговори і діалог стали свого роду "димовою завісою" для президента РФ Володимира Путіна, що дозволить йому продовжувати просувати свої інтереси на Донбасі і дестабілізувати ситуацію.

"Можливо, саме час ввести жорсткіші обмежувальні заходи щодо РФ і розглянути постачання летального оборонного озброєння Україні", - зазначив він.

Раніше командир штабу сектору "С" доповів Президентові Петру Порошенку, що українські війська завершили вихід з Дебальцевого.

Нагадаємо, виведення військ з Дебальцевого розпочалося 18 лютого о шостій ранку. До вечора Порошенко відзвітував про вихід 2,5 тис. осіб. Під час виходу загинули щонайменше 13 людей, 90 потрапили в полон, 82 пропали безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram