ГоловнаПолітика

Міністр юстиції пригрозив звільненням всього Окружного адмінсуду Києва

Судді вчинили демарш, відмовившись розглядати позов про заборону КПУ

Міністр юстиції пригрозив звільненням всього Окружного адмінсуду Києва
Фото: www.minjust.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що колективний самовідвід Окружного адмінсуду Києва у справі про заборону Компартії є незаконним і може стати приводом для звільнення всіх його суддів.

"Закон не передбачає колективних заяв про самовідвід тих суддів, які не є учасниками процесу. Для самовідводу суддя повинен бути призначений для розгляду конкретної справи. Після цього він може мотивувати своє рішення не розглядати справу", - сказав він на брифінгу.

Петренко висловив думку, що суд заангажований на користь комуністів, і додав, що ініціюватиме перед Вищою кваліфікаційною комісією розгляд питання про наявність причин для звільнення суддів.

Нагадаємо, позов про заборону Комуністичної партії України Мін'юст подав ще 8 липня 2014 року. Позивач вважає, що КПУ вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі; зазіхання на права і свободи людини, а також представники КПУ систематично звертаються із закликами до створення воєнізованих формувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram