ГоловнаПолітика

ЄС: конференція з інвестицій в Україну пройде після конференції з реформ

Єврокомісар закликав українську владу продовжити реформи

ЄС: конференція з інвестицій в Україну пройде після конференції з реформ
Фото: EPA/UPG

Європейський союз закликав Україну сконцентруватися на проведенні реформ, а потім вже проводити конференцію з інвестицій.

Таку думку озвучив сьогодні єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан, інформує РБК-Україна.

"Я приїхав в Україну, щоб продовжити заходи, що стосуються поштовху до проведення реформ в Україні. Я дійсно хочу привітати всіх вас, насамперед вас, пане Президент, і уряд України і Верховну Раду України, з тими першими вражаючими реформами, які відбуваються. Потрібно зосередитися, щоб забезпечити виконання цих реформ. І європейська сім'я мобілізує саме тих експертів, які потрібні Україні для реалізації цих реформ. Наша мета полягає в тому, щоб навесні провести конференцію присвячену реформам, а восени конференцію, присвячену інвестиціям в Україну", - сказав він.

Водночас він підкреслив, що ЄС не відмовляється від підтримки України, і цього року надасть 2,1 млрд євро макрофінансової допомоги.

"Цього року ми завершимо розгляд про можливість надання Україні понад 2,1 млрд євро в рамках макрофінансової допомоги, а також підтримки, спрямованої на надання поштовху економіці для того, щоб ми могли досягти вільної сучасної сильної демократичної України", - додав він.

Нагадаємо, що раніше Україна планувала провести конференцію донорів у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram