ГоловнаПолітика

Клімкін: росіян у миротворчій місії на Донбасі не повинно бути (оновлення)

Голови МЗС "нормандської четвірки" зустрінуться найближчим часом

Клімкін: росіян у миротворчій місії на Донбасі не повинно бути (оновлення)
Фото: скриншот с ютуба

Голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що представників Росії в миротворчій місії на Донбасі не повинно бути.

"РНБО вчора ухвалила рішення про введення сил на територію Донбасу для того, щоб забезпечити гарантії виконання мінських домовленостей. Ми маємо бачення мандата цієї місії... Російські представники як (представники) країни-агресора не повинні брати участь у цій місії", - сказав він на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

Він також повідомив, що найближчим часом мають відбутися переговори в нормандському форматі на рівні керівників МЗС.

"Сьогодні вранці відбулася телефонна розмова за участю канцлера Німеччини, президентів Франції, України і РФ. Під час розмови обговорювали й питання про проведення зустрічі в нормандському форматі на рівні МЗС найближчим часом", - цитує міністра "Інтерфакс-Україна".

Оновлення. Президент Петро Порошенко на брифінгу згодом заявив, що участь російських військових у миротворчому контингенті дозволить Росії легалізувати ті сили, які зараз перебувають на Донбасі. "Нам таких "миротворців" вистачає", - сказав він.

Нагадаємо, рішення про допуск миротворців на Донбас ухвалено вчора на засіданні РНБО. Президент Петро Порошенко говорив, що це мала б бути поліцейська місія Євросоюзу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також додав, що миротворці муситимуть стати не тільки між українськими військовими і бойовиками, а й на неконтрольованих ділянках кордону між Україною і Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram