ГоловнаПолітика

ДНР і ЛНР заявили про відключення газу

"Повністю перекрито всі засувки"

ДНР і ЛНР заявили про відключення газу

Представники ДНР і ЛНР заявили, що влада України припинила поставки газу на підконтрольні сепаратистам території.

Так, сепаратистський прес-центр "Новоросія" цитує слова "головного інженера управління магістральних газопроводів ЛНР" Вадима Тупого про те, що 16 лютого українська сторона перекрила кран на магістральному газопроводі, який постачав газ на підконтрольні ДНР і ЛНР території.

"Крани на магістральному газопроводі (були) демонтовані так, що повторне їх перемикання стало неможливим. Оперативне втручання співробітників нашого управління дало можливість переключитися і відновити подачу газу. Але 18 лютого о 13.00 в районі селища Артема Україна перекрила інші крани на магістральній частині газопроводу", - заявив він.

За словами Тупого, наявного на території ЛНР газу вистачить тільки до сьогоднішнього вечора. Однак, як стверджується, розроблені "заходи щодо зміни потоків газу".

"Спікер Народної ради ДНР Андрій Пургін" також заявив про відключення газу:

"Повністю перекрито всі засувки, з України газ до нас не надходить. Сьогодні вночі, наскільки я розумію, цим питанням займалася спеціальна комісія, вчинено переключення", - заявив Пургін.

Він стверджує, що ДНР тепер використовує російський газ.

Нагадаємо, 18 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заборонив оплачувати електроенергію тих станцій, які виробляють її для ДНР і ЛНР. Втім, про відключення цим територіям газу прем'єр не згадував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram