ГоловнаПолітика

Аваков: "Тітушки" отримували зброю в МВС

Автоматів Калашникова роздали щонайменше 300 штук

Аваков: "Тітушки" отримували зброю в МВС
Фото: LB.ua

В обід 18 лютого 2014-го, після боїв в урядовому кварталі, влада вирішила остаточно "зачистити" Майдан. Для цього розробили докладний план, серйозну роль у якому відводили "тітушкам". Зброю "тітушки" отримували на складах МВС.

Про це йдеться в розслідуванні "План знищення Майдану", опублікованому на LB.ua.

"Зброю отримували на складах МВС у Святошиному. За наявною інформацією, відповідні свідчення слідству дали відразу декілька "тітушок". Серед них - Алієв (сьогодні вважають головним підозрюваним у скоєнні вбивства журналіста Веремія). Установлено, що після обіду 18 лютого його автомобіль заїжджав на територію складів: у салон завантажили мінімум кілька міліцейських щитів. Може, завантажили щось ще, але саме ці кілька щитів числяться - відповідно до даних внутрішньої перевірки МВС - зниклими. Провину за недостачу п'яти щитів намагаються покласти на колишнього заступника директора департаменту матеріального постачання МВС Павла Зіновія", - наголошено в тексті.

"Це дійсно так, але ми втручаємося у сферу, де зараз іде розслідування, і я не можу про це говорити, - підтверджує епізод з розпечатуванням складів голова МВС Арсен Аваков. - Крім того, "тітушки" отримували зброю навіть тут, у міністерстві. Простежуються сліди й одного з виконавців убивства Веремія. І таких випадків було безліч".

Текст "План знищення Майдану. Деталі" - розділ книги шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія", присвяченої подіям річної давності.

"Зі складами взагалі не все так просто. Чималі за розміром, святошинські умовно поділені на "звичайні" і "мобілізаційні". За результатами проведених перевірок зі "звичайними" складами все гаразд - недостачі не встановлено. Щодо "мобілізаційних" - питання, оскільки документації, що вказує на те, що і в якій кількості було там до середини лютого 2014-го... ви правильно здогадалися: цієї документації більше немає. Отже, і звіряти нема з чим.

Тим часом, за свідченнями того-таки Алієва, зброю видавали безконтрольно - "тітушкам" і "Беркуту" - без жодного обліку. Особливо спритні примудрялися брати по кілька "стволів" в одні руки. Помпові рушниці йшли на "ура". Автоматів Калашникова роздали мінімум 300 штук. І це, до речі, ще дасться взнаки під час масових розстрілів на Інститутській 20 лютого", - додає автор.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков оприлюднив проміжні підсумки розслідування дій "тітушок" у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram