ГоловнаПолітика

США попереджають Росію про "підвищення ціни" за порушення домовленостей

Надавати зброю Білий дім ще не наважився, а щодо санкцій уже "має цілу низку варіантів"

США попереджають Росію про "підвищення ціни" за порушення домовленостей

Якщо Росія негайно не припинить постачати бойовикам живу силу і зброю, а атаки в районі Дебальцевого триватимуть, її чекає "підвищення ціни".

Про це заявила під час брифінгу в середу речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Ми й далі глибоко занепокоєні, що сепаратисти, яких підтримує Росія, не припиняють своїх атак у районі Дебальцевого і порушують угоду про припинення вогню в багатьох інших місцях в Донецьку і Луганську", - зазначила прес-секретар Держдепу.

Водночас вона підкреслила, що США продовжать зосереджуватися на підтримці виконання мінських домовленостей. "Очевидно, якщо атаки з боку сепаратистів триватимуть і надалі, якщо Росія і сепаратисти не виконуватимуть угоду, а бойовики та обладнання далі надходитимуть з Росії в Україну, буде накладено високу ціну і, звичайно, матимуть місце серйозні обговорення в рамках міжнародного співтовариства", - заявила представник зовнішньополітичного відомства США.

Відповідаючи на запитання, чи передбачає "підвищення ціни" постачання зброї Україні і розширення санкцій, Псакі відповіла, що в контексті оборонної зброї "потрібно ще ухвалити рішення" в Білому домі. А що стосується санкцій, США вже "має цілу низку варіантів".

Водночас вона зазначила, що не може передбачити таких кроків наперед.

"Ми спостерігаємо за ситуацією щодня", - зазначила вона, додавши, що обговорення також ведуться на щоденній основі з урахуванням зміни ситуації на місці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram