ГоловнаПолітика

Першим заступником Абромавичуса може стати українець із Німеччини

Менеджер Akamai Technologies вирішив повернутися на Батьківщину

Першим заступником Абромавичуса може стати українець із Німеччини
Фото: facebook.com/SashaBorovik

Першим заступником міністра економіки Айвараса Абромавичуса може стати Сашко (Олександр) Боровик, уродженець Львова, який утік із СРСР за підробленими документами 1990 року.

Як повідомляє "Апостроф", призначення Боровика може відбутися ще до кінця лютого, коли він отримає українське громадянство. Сам Боровик підтвердив, що входить у число претендентів на посаду першого заступника міністра, але відмовився коментувати це.

Боровик навчався в Празі та Гарварді. Більш ніж десять років працював у корпорації Microsoft, де відповідав за юридичні питання в країнах Центральної та Східної Європи. Останнім часом він очолював юридичний департамент компанії Akamai Technologies, яка працює на ринку IT-технологій і надає "хмарні" сховища.

Зараз посада першого заступника голови Мінекономіки вакантна, її займав Анатолій Максюта, який у жовтні звільнився, щоб не потрапити під закон про люстрацію.

Повне ім'я Боровика - Олександр, але після еміграції його почали називати Сашко, це ім'я використовується і в офіційних документах.

Нагадаємо, що міністром фінансів зараз є Наталія Яресько, яка народилася в США в родині українських емігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram