ГоловнаСуспільствоВійна

128-ма бригада зазнає великих втрат у боях за Дебальцеве, - волонтер

За даними волонтера, рахунок полонених і вбитих бійців йде на сотні

128-ма бригада зазнає великих втрат у боях за Дебальцеве, - волонтер
Родственники 128 бр. пикетируют МО
Фото: Олександр Рудоманов

У 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді (ОГПБ) за сьогодні - дуже великі втрати загиблими і пораненими, повідомила волонтер Інна, яка допомагає бійцям у зоні АТО. Сьогодні вона намагається пробитися до позицій батальйону, щоб забрати постраждалих, поки що це зробити не вдалося.

Крім того, велику кількість бійців сепаратисти взяли в полон - за даними волонтера, їх може бути до 200 осіб по всіх підрозділах, ця інформація перевіряється.

"У 128-й великі втрати, і в полоні справді є бійці. Хлопці, які хотіли вийти з оточення, лежать убитими - хто в машинах, хто просто вздовж дороги", - розповіла вона телефоном. Приблизна кількість загиблих буде відома пізніше, але, за словами волонтера, рахунок вже йде на сотні.

Через активізацію наступу терористів позиції 128-ї бригади посунулися з центральної частини міста до околиць Дебальцевого.

Штаб АТО поки що не може прокоментувати становище 128-ї бригади.

"Через напружені бої в місті отримати будь-яку інформацію про поточну ситуацію в ньому наразі неможливо", - сказав речник АТО Андрій Лисенко.

"За весь день ніякого підкріплення ще не було, але всі в очікуванні, що все-таки наших військових не кинули, інакше буде гірше від Іловайська", - додала вона. До Інни постійно звертаються дружини бійців, які сьогодні зранку припинили виходити на зв'язок.

Родичі 128-ї ОГПБ з Білої Церкви, Вінниці, Мукачевого, Коломиї завтра разом з родичами 40-го батальйону тероборони "Кривбас", опорні пости якого вже третю добу в оточенні, мають намір провести в Києві пікет Генерального штабу, "оскільки свідомо втрачати рідних склавши руки не готові", - пояснила волонтер.

Попередньо час збору родичів 128-ї ОГПБ і 40-го батальйону "Кривбас" призначено на 9:00 біля будівлі Генерального штабу ЗСУ в Києві.

Для координації рідних з приводу участі в акції 18 лютого звертатися до Інни за тел. 096-1781648.

Картка для допомоги 128-й і 25-й бригадам під Дебальцевим: 5168 7423 1078 4149, Інна Юріївна.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак пообіцяв завтра о 8:30 прийняти контактну групу з родичів 128-ї бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram