ГоловнаПолітика

ФСБ звинуватила кримського сепаратиста Теміргалієва у крадіжці 300 кг українського золота

Чиновник-зрадник став підозрюваним у справі про розкрадання

ФСБ звинуватила кримського сепаратиста Теміргалієва у крадіжці 300 кг українського золота

ФСБ звинуватила колишнього віце-прем'єра Криму Рустама Теміргалієва у привласненні 300 кг українського золота, яке зберігали в сімферопольському Ощадному банку.

Про це повідомив начальник кримського управління ФСБ Віктор Палагін, пише "Интерфакс".

"Проти Теміргалієва і радника голови ради міністрів Васильченка про розкрадання коштів Ощадбанку та розкрадання золота - більш ніж 300 кг", - сказав Палагін. За його словами, з кримського відділення Ощадбанку викрали близько 250 млн рублів (еквівалент). "Частину суму повернуто, частину - ні", - сказав Палагін.

Нагадаємо, 300 кг золота і цінних металів, про які йдеться, перебували на зберіганні в Ощадбанку в рамках кримінальної справи. Золото, як казав міністр юстиції Павло Петренко, викрали після захоплення влади на півострові сепаратистами.

Варто зазначити, що на початку січня Україна повернула 3,7 млрд гривень, які залишилися на території Криму під час його анексії Росією.

Рустама Теміргалієва призначили на посаду заступника голови Ради міністрів Криму у вересні 2013 року. Під час кримських подій він став одним із лідерів сепаратистів, але в червні нова окупаційна влада відправила його у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram