ГоловнаПолітика

Колишній заступник прокурора Грузії заперечує переслідування опозиції часів Саакашвілі

Давид Сакварелідзе розповів про підготовку військового перевороту в Грузії

Колишній заступник прокурора Грузії заперечує переслідування опозиції часів Саакашвілі
Фото: Макс Требухов

Якби грузинську опозицію часів президентства Михайла Саакашвілі переслідували, вона б не виграла вибори. Про це в інтерв'ю заявив колишній заступник Головного прокурора Грузії Давид Сакварелідзе в інтерв’ю LB.ua.

З приводу переслідувань опозиції часів Саакашвілі Сакварелідзе заявив:

"Залежить від того, кого називати опозицією. Коли людина приїжджає до Путіна, їй дають гроші, наприклад, для того, щоб провести військовий переворот у Грузії. Хіба це нормальний політичний процес? Грузія мусила захищатися від втручання ззовні, особливо, коли 20% території окуповано і перебуває фактично у військовому стані з Росією. Так, дії тих, хто вважав себе опозицією, можна назвати і політикою. Але для мене - це зрада".

"Крім того, якби опозицію переслідували, вона б не змогла виграти вибори. Нинішня влада Грузії називає період президентства Саакашвілі режимом. Але режим не програє вибори, не передає владу мирним шляхом, у режиму немає вільних телеканалів, опозиційних у тому числі. Режим іде військовим шляхом, як це було з Януковичем", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Генпрокурор України Віктор Шокін призначив двох своїх заступників: Володимира Гузиря і Давида Сакварелідзе.

Давид Сакварелідзе у 25 років став представником екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі в суді.

Працював прокурором Тбілісі, а з 2009 по 2012 рік обіймав посаду першого заступника головного прокурора Грузії. Пізніше був обраний депутатом парламенту від "Національного руху".

Сакварелідзе - один із 161 кандидата на посаду голови Антикорупційного бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram