ГоловнаПолітика

Єфремова затримали у справі про "диктаторські закони"

Екс-регіонал заявив, що всі його кошти заблоковано

Єфремова затримали у справі про "диктаторські закони"
Фото: http://glavcom.ua/

Прокуратура висунула колишньому голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову підозру в незаконному сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

Про це сам Єфремов заявив у Печерському районному суді Києва на засіданні з обрання йому запобіжного заходу.

"Мене звинувачують, що 16 січня 2014 року під час пленарного засідання я відповів на запитання голови лічильної комісії і таким чином зміг вплинути на порядок денний", - сказав він.

Також Єфремов сказав, що у нього немає коштів заплатити заставу, тому що всі його кошти знаходяться на рахунках у банку в Луганській області і через конфлікт на Донбасі вони виявилися заблокованими.

При цьому адвокат Єфремова повідомив, що в 2014-2015 роках його підзахисний відвідував Італію, Францію та Росію.

Прокуратура попросила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 3 млн гривень.

Нагадаємо, торік 16 січня депутати голосували за "диктаторські закони" руками. Голова лічильної комісії, "регіонал" Володимир Олійник запитував у голів фракцій Партії регіонів і КПУ, скільки голосів віддали депутати від цих фракцій. Відповіді давали Єфремов і Петро Симоненко.

Єфремова затримали 14 лютого за підозрою у скоєнні злочинів, які передбачені ч. 2 ст. 364 і ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем з обтяжливими обставинами та службова підробка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram