ГоловнаПолітика

Україна чекає політичного рішення ЄС про безвізовий режим, - Порошенко

Усі технічні завдання з української сторони виконано

Україна чекає політичного рішення ЄС про безвізовий режим, - Порошенко
Фото: tsn.ua

Україна виконала всі технічні завдання і чекає політичного рішення від Європейського союзу щодо введення безвізового режиму. Таку заяву зробив сьогодні Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі спікером Сейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі сторони обговорили саміт "Східного партнерства", який пройде в Ризі в травні і де очікується ухвалення рішення про безвізовий режим ЄС для України.

"Незважаючи на війну, незважаючи на складні умови, Україна виконала всі свої зобов'язання і розраховує на підтримку. Запровадження безвізового режиму для України стало б гарним прикладом для інших країн-членів "Східного партнерства", - заявив Порошенко.

У свою чергу голова парламенту Латвії запевнила Президента в солідарності та єдності Латвії з Україною. "Те, що стосується України, - стосується Латвії", - підкреслила Мурнієце. Вона зазначила, що Латвія завжди підтримувала Україну, і зараз в латвійському суспільстві спостерігається велика активність щодо різних гуманітарних ініціатив підтримки України.

Також латвійська сторона запропонувала допомогу у впровадженні реформ і висловила готовність поділитися своїм реформаторським досвідом.

Нагадаємо, в ЄС схвалили українські біометричні паспорти. Учора в Брюсселі Порошенко закликав ЄС надати Україні безвізовий режим на саміті "Східного партнерства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram