ГоловнаПолітика

НАТО має докази присутності російської армії на Донбасі, - Столтенберг

Генеральний секретар альянсу дав інтерв'ю російському радіо

НАТО має докази присутності російської армії на Донбасі, - Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що розвідка країн альянсу має документальні дані про військову присутність Росії на сході України. Про це він заявив в ефірі радіостанції "Коммерсант FM", передає ТАСС.

Столтенберг заявив, що сепаратистам не вдалося б досягти тих успіхів, які вони демонструють, без російської підтримки.

"Наші засоби розвідки надають документальні дані про військову присутність Росії на сході України. Ми бачимо це за даними незалежних джерел, незалежних журналістів, але також ми отримуємо цю інформацію від НПО, які повідомляють нам про загиблих російських військовослужбовців в Україні", - сказав політик.

НАТО як організація постачати зброю Україні не буде, але "кожна країна альянсу може приймати рішення з цього питання", сказав Столтенберг. "У НАТО немає озброєнь, тому в нас це питання не стоїть на порядку денному, - сказав він. - Окремі держави-члени НАТО мають зброєю, і вони приймають рішення, постачати її Україні чи ні".

"Кожна країна альянсу має право захищатися, те саме стосується такої країни, як Україна, тому кожна окрема країна НАТО може приймати рішення з цього питання", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко, виступаючи на конференції з безпеки в Мюнхені, показав світовим лідерам документи російських військових, убитих в Україні - паспорти і військові квитки. Росія заявила, що не вірить в оригінальність документів, оскільки Україна не надавала дипломатичним відомствам РФ копій цих документів.

На цій же конференції Столтенберг пообіцяв Порошенкові, що НАТО надасть Україні необхідну політичну і практичну підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram