ГоловнаПолітика

Україна мусить бути готовою до різних сценаріїв, - Дещиця

Посол України в Польщі вважає, що Росія не схильна виконувати обіцянки

Україні та Євросоюзу слід бути готовими до різних сценаріїв, оскільки Росія не схильна до виконання зобов'язань. Таку заяву зробив посол України в Польщі Андрій Дещиця в інтерв'ю каналу Tvn24, передає "Європейська правда".

"Що робиться в голові Путіна, невідомо. Тому ми мусимо приготуватися до будь-якого сценарію", - сказав Дещиця, додавши, що кордон конфлікту досить близько до кордонів Польщі.

Посол зазначив, що до 15 лютого, коли починає діяти режим припинення вогню, сепаратисти прагнутимуть розширити підконтрольні їм території.

"Є побоювання, що протягом цих двох діб, навіть менше, проросійські сили намагатимуться захопити більше території. Це вказує на те, що Росія не до кінця щира і відверта у спілкуванні з Україною", - зазначив Дещиця.

Він підкреслив, що Україна останні кілька місяців показує, що готова дотримуватися режиму припинення вогню, що Президент України не раз оголошував й готовий робити так і далі.

"Важливо те, що якщо РФ не буде дотримуватися досягнутих домовленостей, весь світ це побачить, і Росія має понести відповідальність", - підкреслив Дещиця.

Нагадаємо, згідно з рішенням, ухваленим "нормандською четвіркою" в Мінську в ніч з 11 на 12 лютого, припинення вогню в зоні АТО набуде чинності тільки опівночі 15 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram