ГоловнаПолітика

Шокін зажадав перевірити роботу всіх регіональних прокурорів

Перевірка торкнеться періоду Революції Гідності

Шокін зажадав перевірити роботу всіх регіональних прокурорів
Фото: LB.ua

Генеральний прокурор України Віктор Шокін доручив обласним прокурорам перевірити діяльність обласних, міських і районних прокурорів під час Революції Гідності. Таке доручення Шокін дав сьогодні на оперативній нараді з розслідування злочинів, скоєних під час Революції Переваги, інформує УНІАН.

Шокін зажадав від обласних прокурорів у максимально стислі терміни домогтися законного і якісного результату в розслідуванні кримінальних проваджень, що стосуються подій Революції Гідності, розслідуванні корупційних злочинів, а також злочинів, скоєних колишніми високопоставленими чиновниками.

Для цього обласні прокурори повинні за тиждень перевірити роль кожного свого підлеглого в період подій Майдану у 2013-2014 роках.

"Потрібно у кожній окремій справі провести службове розслідування щодо ролі працівників обласних та інших прокуратур за весь період Революції Гідності. Перевірте всіх, хто, можливо, був причетний до переслідувань. Ніхто не повинен уникнути відповідальності. Насамперед виявіть осіб серед керівників обласного рівня, а не "стрілочників", - сказав Шокін.

Раніше Шокін заявив, що бере на себе відповідальність за розслідування злочинів проти Майдану. Генпрокурор висловив своє категоричне незадоволення станом розслідування злочинів, скоєних проти учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram