ГоловнаПолітика

Переговори в Мінську продовжилися після півгодинної перерви

Відсутність інформації про переговори "обумовлені необхідністю"

Переговори в Мінську продовжилися після півгодинної перерви
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін повернулися до переговорів після півгодинної перерви.

Російські ЗМІ встигли повідомити про категоричну позицію Порошенка. Росія на переговорах щодо Донбасу в Мінську висуває кілька неприйнятних для Києва умов - такий коментар нібито дав сьогодні Президент України Петро Порошенко під час короткої перерви в переговорах, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Телеканал France24 не публікував такої цитати українського президента.

Голова МЗС України Павло Клімкін зазначив, що відсутність інформації про перебіг переговорів лідерів і делегацій країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Німеччина) обумовлена ситуативною необхідністю.

"Вибачте, що ви не спали, а я мовчав. Але ви знаєте, що іноді краще працювати мовчки. Саме той випадок", - написав він у своєму твіттері.

Коментуючи перебіг 14-годинних переговорів, голова МЗС України зазначив, що "кілька членів делегації буквально сплять. Але всі наші - супер", а також пообіцяв розповісти деталі переговорів "потім".

Нагадаємо, чотиристоронні переговори почалися в Мінську ввечері в середу, 11 лютого. Голови держав провели за зачиненими дверима цілу ніч, коментарів про перебіг переговорів жодна зі сторін наразі не надала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram