ГоловнаПолітика

Порошенко: ситуація піде шляхом деескалації або вийде з-під контролю

Глави держав ведуть переговори без делегацій

Порошенко: ситуація піде шляхом деескалації або вийде з-під контролю
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко підкреслює величезне міжнародне значення мінської зустрічі в "нормандському форматі". Про це він заявив сьогодні на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, передає БелТА.

"Переконаний, що сьогодні погляди всього світу прикуто до Мінська. Весь світ сьогодні очікує, що або ситуація піде шляхом деескалації, домовленості, припинення вогню, відведення озброєнь і припинення загибелі людей, або, якщо Мінськ не стане цим символом, ситуація піде фактично шкереберть. Я переконаний, що є ризик, що вона вийде з-під контролю", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив великий міжнародний інтерес до мінської зустрічі в "нормандському форматі". "Дуже символічно, що ця зустріч відбувається в Мінську. Сьогодні мирний процес в Україні пов'язаний з Мінським протоколом від 5 вересня, Мінським меморандумом від 19 вересня, і я тримаю кулаки, щоб сьогоднішня дата також увійшла в історію світової дипломатії як досягнення домовленості про мир", - сказав Порошенко.

"На сьогоднішній день за останні 4-5 місяців Мінськ уже зовсім по-іншому звучить у світі. Я цьому надзвичайно радий і ще раз звертаюся до вас із вдячністю за ефективну організацію цієї роботи", - резюмував Порошенко.

Станом на 19:30 учасники зустрічі вже почали переговори без участі делегацій. Трохи раніше відбулися двосторонні переговори Олександра Лукашенка і Петра Порошенка, а також коротке спілкування Олександра Лукашенка з Володимиром Путіним у неформальній обстановці.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко заявив, що готовий ввести в Україні воєнний стан, якщо конфлікт на Донбасі не вдасться зупинити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram