ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав Краматорськ

Президент заявив про російське походження зброї, з якої обстріляли місто

Порошенко відвідав Краматорськ
Фото: president.gov.ua

Пізно ввечері у вівторок Президент Петро Порошенко прибув у Краматорськ.

Як повідомляє прес-служба Президента, він оглянув кілька житлових будинків, зруйнованих під час артилерійської атаки, і відвідав поранених у результаті ракетного обстрілу. Після цього Президент провів оперативну нараду щодо ситуації в зоні АТО і подій у Краматорську.

Під час робочої поїздки Порошенко супроводжував відомий французький громадський діяч, режисер, письменник і філософ Бернар-Анрі Леві, який закликав світову спільноту розплющити очі на жахливі злочини терористів на Сході України.

Під час огляду зруйнованого будинку в центрі міста, в який влучив снаряд системи "Смерч", від чого постраждали чотири сім'ї, Президентові показали залишки ракет і наслідки їхньої руйнівної дії.

"Це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорська в самому його центрі. У мене в руках елемент касетного боєприпаса "Смерч", який має радіус застосування до 90 км. Нелюди використовують проти цивільного населення касетні боєприпаси. Ці докази будуть використані, зокрема і мною, в Мінську та в Раді Європейського Союзу", - наголосив Президент.

"Інформація, яку містить цей заряд, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування", - заявив Порошенко.

Як повідомляє сайт Президента, за останніми даними, в результаті артилерійського обстрілу Краматорська, в тому числі житлових кварталів і головного штабу АТО, постраждали 64 людини (29 військових і 35 цивільних). Із них 16 осіб загинули. Серед тих, хто вижив, 10 - тяжко поранені. За даними СБУ, кількість пошкоджених обстрілами будинків сягає 41.

Нагадаємо, бойовики близько 12:30 у вівторок завдали удару із системи залпового вогню "Смерч" по Краматорську. Обстріл вели з боку контрольованої бойовиками Горлівки, ціллю був військовий аеродром, де розташовано штаб антитерористичної операції, але бойовики влучили й у житлові квартали міста.

Використовувалися касетні снаряди з суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". Такі боєприпаси є на озброєнні Збройних сил РФ.

Перед початком обстрілу військові із зенітно-ракетного комплексу "Бук" збили російський безпілотник, який коригував вогонь по Краматорську. Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу Краматорська за статтею "Теракт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram