ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив з Обамою

Україна і США вимагають від РФ виконувати мінські домовленості

Порошенко поговорив з Обамою
Фото: EPA/UPG

Як передає прес-служба Президента України, Порошенко і Обама обговорили ситуацію на Донбасі і підкреслили необхідність припинення вогню і мирного врегулювання на основі втілення мінських домовленостей.

Президент США висловив співчуття з приводу загибелі українських громадян і підкреслив свою підтримку переговорів з мирного врегулювання.

Співрозмовники висловили сподівання на досягнення прогресу під час зустрічі в "нормандському форматі" в Мінську, а також високо оцінили зусилля лідерів Німеччини і Франції.

Обама запевнив у готовності США і надалі підтримувати Україну в отриманні нею фінансової допомоги від міжнародних партнерів і міжнародних фінансових організацій для здійснення необхідних реформ.

Порошенко і Обама домовилися про тісну координацію подальших кроків після зустрічі в "нормандському форматі" в Мінську 11 лютого.

Нагадаємо, у вівторок в Мінську відбудеться зустріч Тристоронньої контактної групи (Росія, Україна, ОБСЄ, а також представники ДНР і ЛНР). У середу в столиці Білорусі відбудеться зустріч Петра Порошенка, Володимира Путіна, Ангели Меркель і Франсуа Олланда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram