ГоловнаПолітика

Путін назвав умови для нової зустрічі в Мінську 11 лютого

Президент РФ попросив Лукашенка надати мінський майданчик для зустрічі

Путін назвав умови для нової зустрічі в Мінську 11 лютого
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустріч у "нормандському форматі" за участю голів України, Німеччини, Франції та РФ відбудеться за умови "узгодження до того часу низки позицій".

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком 8 лютого в Сочі, повідомляє прес-служба Кремля.

На початку бесіди Путін проінформував білоруського лідера про те, що він щойно закінчив розмову з колегами з Києва, Берліна і Парижа в так званому "нормандському форматі".

"Ми домовилися про те, що постараємося організувати зустріч у такому форматі між головами держав і урядів у Мінську. Будемо орієнтуватися на середу, якщо до цього часу вдасться узгодити низку позицій, які ми останнім часом інтенсивно обговорювали", - зазначив голова РФ.

У зв'язку із цим Путін попросив Лукашенка допомогти провести цю зустріч так, як це робили досі, "люб'язно надавши мінський майданчик для зустрічі на експертному рівні в рамках так званої мінської групи".

Зі свого боку президент Білорусі запевнив, що зробить усе, щоб вийти із ситуації, в яку потрапили українці. "Ви можете навіть не турбуватися про захід у Мінську. У середу ввечері, як ви пропонували, ми організуємо все. Приїжджайте, ми будемо раді вас зустріти. Є і буде ще про що поговорити", - запросив Лукашенко Путіна.

Як повідомляли, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Путін домовилися провести зустріч у "нормандському форматі" 11 лютого в Мінську.

Перед цим також мають відбутися експертні консультації в Берліні представників МЗС (9 лютого) і зустріч Тристоронньої контактної групи за участю підписантів Мінських домовленостей у Мінську (10 лютого).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram