ГоловнаПолітика

МЗС РФ вимагає довести, що паспорти російських військових - справжні

Росія вимагає надати копії документів

МЗС РФ вимагає довести, що паспорти російських військових - справжні
Паспорта и военные билеты российских военных
Фото: Святослав Цеголко

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від Києва надати копії документів, продемонстрованих українським Президентом Петром Порошенком на конференції у Мюнхені, які належать російським військовослужбовцям, що воювали на стороні самопроголошених Донецької і Луганської народних республік. Про це повідомляє РІА "Новости".

Директор другого департаменту СНД МЗС РФ Віктор Сорокін заявив, що "корочки", які було показано вчора, можна купити і на ринку". У зв'язку з цим Москва увечері 7 лютого звернулася до української сторони з проханням надати копії документів, однак відповіді наразі не отримала.

"Реальних доказів немає, станом на сьогодні українська сторона не змогла надати копії цих документів", - сказав Сорокін.

Документи, що належать російським військовослужбовцям, Порошенко продемонстрував 7 лютого з трибуни Мюнхенській конференції з безпеки. За його словами, це доводить російську військову присутність в Україні. Порошенко вважає, що йдеться як про найманців, так і про регулярні війська та інструкторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram