ГоловнаПолітика

У Новинського кажуть, що громадянство України він отримав законно

Народний депутат - громадянин України з 2012 року

У Новинського кажуть, що громадянство України він отримав законно
Фото: Макс Левин

Сьогодні на прес-брифінгу у Верховній Раді України народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол заявила про те, що народний депутат Вадим Новинський "не вийшов з громадянства Російської Федерації", про що вона інформувала Адміністрацію Президента, проте Президент України "із серпня до теперішнього часу не видав відповідний указ" [про позбавлення В. Новинського громадянства України, - ред].

У прес-службі Новинського повідомили, що всі передбачені законодавством України дії щодо виходу з громадянства Російської Федерації було виконано народним депутатом в установленому порядку.

"Вважаємо за необхідне офіційно повідомити, що документи про відмову від російського громадянства, включаючи підтвердження здачі загальногромадянського і закордонного паспортів РФ, є в розпорядженні компетентних органів України", - зазначили у депутата.

Прес-служба Вадима Новинського звертає увагу на неприпустимість поширення неправдивої інформації та закликає ретельно перевіряти відомості перед їх оприлюдненням.

Вадим Новинський – депутат від "Опозиційного блоку", отримав громадянство України указом Президента України у 2012 році.

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram