ГоловнаПолітика

Абромавичус відзвітував про українські санкції проти Росії

Анульовано ліцензії та дозволи 160 російських компаній

Абромавичус відзвітував про українські санкції проти Росії
Фото: Макс Требухов

Україна позбавила ліцензій і дозволів 160 російських компаній, приєднавшись до санкцій США і Євросоюзу проти Росії.

Про це сьогодні під час Години запитань до уряду заявив міністр міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, повідомляє УНІАН.

"Було запитання про анулювання або призупинення ліцензій та інших дозвільних документів, які зупиняють певний вид діяльності. Хотів би повідомити таке: наразі щодо 160 суб'єктів господарської діяльності Російської Федерації діють такі санкції", - сказав Абромавичус.

Міністр зазначив, що резиденти Російської Федерації, які підпадають під санкції ЄС, США, Швейцарії та країн "Великої сімки", не зможуть отримувати пасивні доходи у вигляді роялті та відсотків на території України, а також брати участь у приватизації й оренді державних підприємств.

За словами Абромавичуса, остаточний список осіб, які підпадають під санкції, зараз на остаточній звірці і буде опублікований після затвердження президентом.

Нагадаємо, з вересня 2014 року США, країни Євросоюзу, країни "Великої сімки" та Швейцарія ввели низку економічних санкцій проти російських банків, компаній і чиновників. Зняття чи послаблення санкцій, за заявами світових політиків, можливе тільки в разі припинення агресії на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram