ГоловнаПолітика

Ярема відправив до Росії звернення про затримання Януковича і Азарова

Генпрокурор прозвітував про спроби притягнути до відповідальності екс-президента

Ярема відправив до Росії звернення про затримання Януковича і Азарова
Фото: news.pn

Генпрокурор Віталій Ярема скерував у Генпрокуратуру РФ звернення з проханням знайти і затримати колишнього президента Віктора Януковича і деяких представників його команди: Миколу Азарова, Віталія Захарченка, Віктора Пшонку, Олександра Якименка.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи у Верховній Раді.

"Я надіслав генпрокуророві РФ звернення щодо встановлення місцезнаходження і затримання Януковича, Азарова, Захарченка, Пшонки, Якименка й інших", - заявив він.

Нагадаємо, Януковича і Азарова оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Обох звинувачують у привласненні і розтраті майна та зловживанні службовим становищем. В Україні всі справи проти Януковича об'єднані в одну - за фактом створення злочинного угруповання.

Захарченка підозрюють у причетності до вбивств на Майдані взимку минулого року. Крім того, звинувачують у викраденні Олександра Драбинка, секретаря митрополита Володимира. Також проти нього розслідують кримінальну справу про захоплення Мужиївського золоторудного родовища в Закарпатській області.

Пшонка проходить у цілій низці кримінальних справ, зокрема за фактом "наїзду" на фірму Олександра Корнацького, кришування незаконного будівництва в Києві, розкрадання європейського кредиту. Генпрокуратура також розслідує кримінальні провадження стосовно Віктора Пшонки за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою та хабарництва. Крім того, він фігурує у справі за фактом тиску на главу Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від управління церквою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram