ГоловнаПолітика

Яценюк пропонує мирні переговори у "київському форматі"

Прем'єр пропонує Німеччині, Франції, ЄС та Україні виробити спільну позицію щодо забезпечення миру

Яценюк пропонує мирні переговори у "київському форматі"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив переконання, що для вирішення ситуації на Донбасі найбільш ефективним є ведення переговорів на рівні України, ЄС і США - у так званому "київському форматі".

Про це він заявив на спільній прес-конференції з держсекретарем США Джоном Керрі, передає прес-служба Урядового порталу.

"У нас є ціла низка форматів: женевський, нормандський... Думаю, що найкращий - київський формат. Щоб Німеччина, Франція, ЄС та Україна сіли за одним столом, щоб була одна єдина спільна позиція щодо забезпечення миру", - зазначив український прем'єр.

Яценюк зазначив, що Україна ніколи не відмовиться від своїх принципів і цінностей, не прийме жодних пропозицій, які можуть загрожувати незалежності, цілісності та суверенітету.

"Найкраща можливість вирішення (конфлікту - Ред.) - це підтримка єдності світу. США, ЄС і Україна повинні триматися разом і діяти спільно", - зазначив він.

"Очевидно, що президент Путін хоче розколоти єдність усередині ЄС, між ЄС і США. Однак він не зможе цього досягти", - додав Яценюк.

Нагадаємо, 1 лютого колишній голова МЗС Швеції Карл Більдт заявив, що бойовики і Москва більше не визнають мінські угоди.

Раніше того ж дня учасники тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі констатували зрив переговорів через позицію ДНР і ЛНР, які закликали до перегляду мінських протоколу та меморандуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram