ГоловнаПолітика

Рада розблокувала роботу комісії з люстрації суддів

Депутати делегували п'ять осіб у ТСК з перевірки суддів

Рада розблокувала роботу комісії з люстрації суддів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада делегувала п'ять осіб у тимчасову спеціальну комісію з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, створену в рамках закону про люстрацію суддів.

За відповідний проект постанови №1836 проголосували 236 депутатів.

До комісії призначили по одному представнику від кожної фракції: нардепа Владислава Голуба (БПП), доцента кафедри цивільного права КНУ ім. Шевченка Олега Первомайського ("Народний фронт"), менеджера програм організації "Міжнародна підтримка медіа" Антоніну Черевко ("Самопоміч"), адвоката Тетяну Юзькову (Радикальна партія), адвоката Миколу Титаренка ("Батьківщина").

8 квітня Верховна Рада ухвалила Закон "Про відновлення довіри до судової системи України", згідно з яким створюється тимчасова спеціальна комісія для проведення люстраційної перевірки суддів. До складу комісії входять 15 осіб: по 5 осіб призначають Верховний Суд, парламент і уповноважений Кабінету Міністрів з антикорупційної політики.

25 квітня Верховний Суд призначив членами спецкомісії суддів у відставці Юрія Кармазіна, Миколу Лавренюка, Ярославу Мачужак, Володимира Мойсика та Станіслава Щітку. 3 червня уповноважений Кабінету Міністрів з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол за своєю квотою призначила членами спецкомісії з перевірки суддів адвокатів Станіслава Батрина, Петра Варишка, Маркіяна Галабалу, Катерину Смирнову і Марину Соловйову.

Згідно з даними, опублікованими на сайті Вищої ради юстиції, зараз у комісію входить вісім осіб, оскільки прізвища Батрина, Щітки та Кармазіна більше не вказуються. Для того, щоб комісія працювала, потрібно щонайменше 9 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram