ГоловнаПолітика

Міністри оборони країн НАТО обговорять швидке реагування на агресію РФ

Ситуацію в Україні не включено в програму засідання, але міністри обговорять геополітичну ситуацію в регіоні

Міністри оборони країн НАТО обговорять швидке реагування на агресію РФ

Міністри оборони країн-членів НАТО на четверговому засіданні у Брюсселі обговорять подальшу імплементацію плану поліпшення готовності Альянсу до викликів і загроз, зокрема зумовлених агресією Росії проти України.

Це буде перше цього року засідання голів оборонних відомств союзників по НАТО, повідомляє  Укрінформ.

Такі заходи стали відповіддю на агресивну політику Росії, яка становить загрозу не тільки Україні, а й усій Європі, особливо на східних рубежах Альянсу.

Очікують, що міністри оборони обговорять і затвердять конфігурацію і чисельний склад нових сил реагування НАТО. Заплановано, що це будуть три бригади чисельністю кілька тисяч військовослужбовців.

На вимогу східних союзників керівники оборонних відомств також затвердять рішення про створення в шести країнах нових органів військового управління.

Також у фокусі уваги міністрів оборони будуть питання надійності й ефективності ядерних сил стримування Альянсу.

Ситуацію в Україні, військову агресію і загрозу з боку Росії формально не включено в програму засідання. Але, звичайно, міністри проведуть стратегічну дискусію про політику безпеки і геополітичну ситуацію в регіоні.

Як повідомляли, цього тижня в кулуарах конференції з безпеки в Мюнхені заплановано зустріч Президента України Петра Порошенка і генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram