ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія закликає зупинити закон про люстрацію

Процес очищення влади слід зупинити, а потім запустити заново з новим законом

Венеціанська комісія закликає зупинити закон про люстрацію

Голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо закликав Президента України Петра Порошенка призупинити закон "Про очищення влади" (люстрації). Про це він повідомив під час зустрічі з головою України, повідомляє прес-служба Президента.

"Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити і спочатку доробити відповідний закон", - йдеться в повідомленні.

Характеризуючи закон про люстрацію, Букіккіо зазначив, що це "поганий закон" і Венеціанська комісія дуже критична в його оцінках. "Але ми дійшли спільної думки в дискусіях із вашими представниками, з міністром юстиції і домовилися спільно працювати над його доопрацюванням і узгодженням цього закону з європейськими стандартами", - зазначив він.

Голова Венеціанської комісії запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні в напрацюванні законодавства. "Ми будемо працювати настільки швидко, наскільки це можливо", - сказав Букіккіо.

За його словами, вже наступного тижня в Україну прибуде делегація експертів, які проведуть низку зустрічей і переговорів.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про люстрацію. У грудні міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Венеціанська комісія підтримала український закон "Про очищення влади" (люстрації). При цьому Букіккіо заявляв, що Венеціанська комісія сподівається на внесення поправок у закон про люстрацію протягом 3 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram