ГоловнаПолітика

Француз українського походження хоче стати мером Глухова

Нащадок українських цукровиробників має намір отримати українське громадянство

Француз українського походження хоче стати мером Глухова
Фото: kp.ua

Нащадок династії українських цукровиробників, уродженець Франції Мішель Терещенко заявляє про намір Президента Петра Порошенка надати йому громадянство України, що дозволить йому балотуватися в мери Глухова (Сумська область).

Про це Терещенко сказав в інтерв'ю програмі "Перша Шпальта".

"Президент Порошенко нещодавно погодився надати мені українське громадянство. Багато людей думали, що я хотів отримати українське громадянство, щоб бути якимсь міністром або заступник міністра. Це неправильно. Я хотів отримати громадянство, щоб бути українцем", - сказав Терещенко.

Терещенко вже 12 років живе в Україні і займається фермерством у Глухівському районі, обробляючи 3 тис. га землі. На запитання, чи є наміри в нащадка відомої родини зайняти посаду в Кабінеті Міністрів, він відповів, що пріоритетом для нього є Глухів.

"Я буду балотуватися в мери Глухова. Я буду там працювати і допомагати, а там побачимо", - додав Терещенко.

Основними цілями на посаді мера він бачить ремонт і реставрацію побудованого його предками собору в Глухові, а також роботу над розвитком міста, залучення інвесторів і створення робочих місць.

Нагадаємо, в січні комісія при Президентові з питань громадянства рекомендувала Порошенкові надати українське громадянство ще 5 іноземцям-претендентам на посади в органах влади, серед яких був Терещенко.

У грудні 2014 року Порошенко надав українське громадянство Наталії Яресько, Катерині Згуладзе-Глуксманн, Олександру Квіташвілі й Айварасу Абромавічусу, яких у підсумку призначили на посади в міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram